Sienet sisältävät paljon vettä, joten neste pitää höyryttää pilkotuista sienistä ensin kuivalla pannulla huolella pois ennen voin tai öljyn lisäämistä; muuten sienet jäävät ikävän lötköiksi. Sen jälkeen ne paistetaan joko sipulin kanssa tai ilman, niin että sienet saavat väriä ja napakoituvat. Ohjeiden sienilajin voi korvata toisella, maku vain muuttuu. Ja aina voi käyttää myös kaupan kasvatettuja sieniä, ellei metsäsieniä ole saatavilla tuoreena, pakastettuna tai kuivattuna.
Äskettäin tein kanttarellirisottoa (näköjään kolmella ällällä ;))kesäkurpitsan kera, kesäkurpitsat tekevät tänäkin syksynä runsaan sadon. Huomasin muuten, että sienirisottoreseptejä on blogissa useampikin: kurpitsa-sienirisotto ja yksinkertaisesti kanttarellirisotto.
Sieniteemalla valmistettiin yhtenä syksynä 10-ruokalajin illallisetkin.
Tattibriosseja tarjottiin näillä illallisilla, mutta ne sopivat loistavasti vaikka aamiaiseksi tai vaikkapa keiton kaveriksi.
Minusta sieni käy melkein mihin vaan, ja usein sitä onkin ateriallani kastikkeen tai paistoksen muodossa. Sienet on myös oivallinen kesäkurpitsan täyte ja pizzaanhan ne sopivat loistavasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti