sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Possua vartaassa

Possu on helppoa grillattavaa, yleensä mureaa ja edullista. Hiukan rasvaisempi liha kypsyy mehukkaammaksi. Marinadi kannattaa ehdottomasti tehdä itse. 
Tässä taannoin ostin kaksi paksua kasslerpihviä. Keksin leikata pihvit nauhaksi ja marinoinnin jälkeen pujottelin ne grillitikkuihin. Lisäksi vartaisiin keihästettiin herkkusieniä, pekonia ja sipulia. Makumaailma thaityyliin, paitsi herkkusienten mausteissa tyyliin mitä kaapista käteen osuu. Kastikkeen ainesten määriä en valitettavasti mitannut; maistelemalla ja lisäämällä kukin saa mieleisensä.

Possuvartaat

Porsaan kassleria n. 700 g

Marinadi

kalakastiketta
soijakastiketta
tummaa sokeria
valkosipulia, pippuria, jauhettua korianteria

Leikkaa parin cm paksuiset kasslerpihvit nauhamaiseksi pötköksi. Sekoita marinadin aineksia, kalakastiketta, soijakastiketta ja sokeria suhteessa 2:2:1, osimoilleen 4 ruokalusikasta lähtien. Mausta. Sekoita lihan joukkoon ja jätä maustumaan.

Herkkusienipekonivartaat

1 rasia herkkusieniä
1-2 grillisipulia lohkoina
1 pkt pekonia
suolaa, pippuria, mausteita, esim Ras-el-hanout, paprika
öljyä

Sekoita kasvisten joukkoon mausteet ja öljy. Anna tekeytyä. 

Kastike

1 limen mehu
kalakastiketta
tummaa sokeria
1 vihreä chili pilkottuna
sipulin vartta hienonnettuna
ananasmehua
kookosmaitoa
rouhittua valkosipulia myllystä/tuoretta valkosipulia

Kastikkeeseen laitetaan em. aineita kyseisessä järjestyksessä maistellen koko ajan niin, että maut ovat balanssissa. 

Liota puutikut hyvin ja keihästä tuotteet vartaisiin, kierrä pekonia herkkusienten väliin. Grillaa vartaat hyvässä lämmössä, nämä valmistuvat nopeasti. Tarjoa huoneenlämpöisen kastikkeen ja jasmiiniriisin kera.






2 kommenttia: