Grillattua kirjolohta
1 kirjolohifile
tuoretta inkivääriä pätkä
sumakkia
pippuria, suolaa
öljyä
Hienonna tai raasta kuorittu inkivääri. Suolaa ja pippuroi
kala, ripottele reilusti sumakkia pintaan ja sivele inkivääritahnalla. Anna
maustua vähintään tunti. Karistele ennen grillausta enin inkivääri pois. Sivele
lopuksi hiukan öljyä pintaan. Grillaa molemmin puolin, nahkapuolelta kauemmin. Halsterissa kääntäminen onnistuu näppärästi. Älä paista kuivaksi.
Perunasalaatti
kattilallinen keitettyjä perunoita (8-10 keskikokoista)
2 valkosipulisuolakurkkua/tavallista suolakurkkua
kevätsipulia tai vihreitä sipulinvarsia
karkeaa sinappia (Dijon)
limen mehua
kirsikkatomaatteja
kapriksia
suolaa, cayennepippuria
purkki creme fraichea
Kuori perunat ja lohko kulhoon. Hienonna kurkut, sipulinvarret ja puolita kirsikkatomaatit. Lisää pikkukaprikset ja muutama teelusikka niiden lientä. Mausta suolalla, pippurilla, sinapilla limen mehulla ja sekoita lopuksi joukkoon creme fraiche.
Sopii vaikkapa vehnäoluen kanssa nauttia.
Meillä oli aikomus mennä aattolounas tämäntyylisellä yhtälöllä, toivottavasti ei grilli kastu ;)
VastaaPoistaToivottavasti ei sada, tosiaan. Melko vilpoista kyllä on luvattu.
Poista