tiistai 29. huhtikuuta 2014

Terveiset Tallinnasta!

Pääsiäistä odotellessa muutaman päivän pyrähdys Tallinnassa katkaisi mukavasti arkea. Yllättävää kyllä, meikäläinen oli sillä suunnalla ekaa kertaa. Runsas ravintolatarjonta varsin edullisine hintoineen ja idyllinen vanha kaupunki antavat aiheen uuteen visiittiin. Ja paljon jäi vielä näkemättä.
Oikein maittavaa lounasta saa parhaimmillaan jopa alle viiden euron hintaan. Kuvan paistettua sorsanrintaa Tommy's Grill-nimisessä paikassa hintaan 11.90. Sorsaa lounaalla, ei paha!

Kehutusta Chedi-ravintolasta varasin pöydän, tosin arki-iltana tilaa näytti olevan. Viihtyisä, modernia aasialaista ruokaa tarjoileva ravintola on valittu 2011 Viron parhaaksi ravintolaksi. 
Alkuruoaksi jaettiin rapea ankkasalaatti; juuri sopivasti etikkaista salaattia, pinjansiemeniä ja granaattiomenaa ja taivaallisen rapeaa ja maukasta ankkaa. Aterian läpi toimi kyytipoikana Australiaianen Karta-riesling; loistava valinta erittäin miellyttävältä tarjoilijalta. Palvelu pelasi myös Suomeksi.


Valitettavasti unohdin suositellut dim sum-annokset ja tilasimme pääruoaksi kampasimpukoita mustapapukastikkeessa. Simpukat olivat valtavia; kolmesta vatsa täyttyi lähes äärilleen. Mustapapukastike ei ole ihan suosikkini, tässäkin olisi jotain raikkautta kaivannut.


Jälkiruoaksi Passion parfait, vahvasti lempihedelmäni makuinen, kaunis annos. Henkilökohtaisesti hiukan pienempi annos olisi riittänyt.


Mutta eihän sitä voinut jättää tähteitä.
Ehdottomasti täytyy palata, kesällä istuskelu vanhassa kaupungissa,  ravintoloiden katsastelu ja ehkäpä lähiseutuihin tutustuminen antavat aihetta useampaankin reissuun.

3 kommenttia:

  1. Minä pidin myös Tallinnasta kovasti, kun vuoden vaihteessa käytiin, erityisesti Ravintola Ribeä voin suositella ja meilläkin on mieliteko mennä uudestaan kesällä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä testata mainitsemasi paikka. Moottoripyörällä voisi olla kiva ajella kauemmaksikin.

      Poista