Täytetyt kesäkurpitsat kahdella tapaa
3 keskikokoista kesäkurpitsaa
Sienikasvistäyte
1 l kantarelleja
1 sipuli
1/2 solovalkosipuli
1/3 kurpitsan sisuksesta
kourallinen pinaattia
öljyä
suolaa, pippuria
cayennepippuria, muskottipähkinää
tuoretta basilikaa, timjamia
juustoraastetta
parmesaania
Jauhelihatäyte
400 g naudan paistijauhelihaa tms.
1 punasipuli
1/2 solovalkosipulia
1 tölkki kokonaisia tomaatteja
2 rkl tomaattipyrettä
1/3 kurpitsan sisuksesta
kourallinen pinaattia
öljyä
suolaa, pippuria
cayennepippuria
basilikaa, timjamia
juustoraastetta
parmesaania
Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja kaavi kesäkurpitsoista sisus pois niin, että jäljelle jää n. 1/2-1 cm paksuudelta kurpitsalihaa.
Puhdista sienet, pilko niitä hiukan ja haihduta ensin kuumalla pannulla enin kosteus pois. Lisää öljyä, silputut sipulit ja kuullota. Pilko 1/3 kurpitsansisuksesta karkeiksi paloiksi ja lisää joukkoon. Pilko pinaattia hiukan ja heitä joukkoon. Mausta.
Ruskista jauheliha pannulla (haihduta ensin enin neste kuivalla kuumalla pannulla) öljyssä. Lisää silputut sipulit, sitten 1/3 kesäkurpitsan sisuksesta. Lisää tomaattpyre ja tölkkitomaatit liemineen. Painele tomaatteja pienemmäksi puulastalla. Lisää pilkottu pinaatti. Mausta.
Ripottele kesäkurpitsan puolikkaille suolaa ja hiukan juustoraastetta. Täytä puolet kurpitsoista sieni- ja puolet jauhelihatäytteellä. Ei haittaa, jos täytteitä jää tähteeksi; ne sopivat hyvin vaikka pastakastikkeeksi tai hyvän leivän kanssa. Ripottele pinnalle silputtua timjamia ja basilikaa (niitä kannataa sekoittaa myös täytteeseen). Hiukan juustoraastetta ja lopuksi ohueksi vastaraastettua parmesania. Kypsennä n. 180 asteessa 25 minuuttia, kunnes juusto on hiukan ruskistunut. Koristele basilikasilpulla.
Sisuksen poistin melonipallojen tekoon tarkoitetulla työkalulla. Microplane on ohittamaton raastin niin sitruunankuoren kuin parmesaaninkin raastamisessa (Mm. Chez Marius myy).
Jauhelihatäytteisissä maku oli täyteläisempi. Luulin tehneeni pientä evästä useammaksikin päiväksi, mutta jonnekin nämä hävisivät niin, että hädin tuskin ehdin itse maistaa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti