Rakkauteni erilaisiin kurpitsoihin lienee jo selvää, sillä sen verran monta kurpitsaruokaa on jo ikuistettu tähän blogiin. Lähikurpitsoita odotellessa lankesin kuvan kaunokaiseen saksalaisessa kaupassa. Hairahdus tapahtui hetken mielijohteesta niin että nimikin pääsi unohtumaan. Makumaailmaa vietiin tällä kertaa Aasian suuntaan.
Kurpitsaa aasialaisittain
1.2 kg kurpitsa
1/2 solovalkosipulia
1 sipuli
pätkä inkivääriä
1/2 - 1 chiliä
1/2 sitruunaruoho
rasia siitakesieniä
1 lime
purkki kookosmaitoa
1 dl vettä
2 tl maizenaa
öljyä
kalakastiketta
pippuria, suolaa
kourallinen tuoretta korianteria
kourallinen tuoretta minttua
150 g isoja katkarapuja
Halkaise kurpitsa, poista sisus ja kuutioi. Kuullota öljyssä pannulla välillä käännelleen. Hienonna sillä aikaa sipulit, inkivääri, chili (poista siemenet) sekä sitruunaruoho. Pieni hiukan sieniä. Kuullota sipuleita, inkivääriä, chiliä ja sitruunaruohoa toisella pannulla sienten kanssa kunnes hiukan kypsyvät. Lisää kurpitsan joukkoon kookosmaidon ja veden kanssa. Keittele hetki, kunnes kurpitsat kyspyvät, niihin saa kuitenkin jäädä selvä purutuntuma. Ota lientä kuppiin, sekoita siihen maizena ja lisää keitokseen. Anna kiehahtaa. Mausta 3-4 rkl:lla kalakastiketta, raasta puolen limen kuori ja lisää mehu. Heitä joukkoon sulatetut ja valutetut katkaravut ja anna niiden lämmetä. Hienonna korianteri ja minttu joukkoon, lisää pippuria ja tarkista suola.
Kurpitsa ei pettänyt tässäkään; sen ja kookoksen makeus tasapainottui hyvin mausteilla.
Palanen aurinkoa lautasella sadepäivän piristykseksi. Yhtä oranssinpunaisena hehkuu Renoir-elokuvan
Andreen hiukset. Kaunis, värikylläinen ja maalauksenomainen elokuva. Suosittelen.
Noilla mausteilla menisi vaikka kengänpohjat. Kurpitsaa tulee käytettyä ihan liian harvoin yhtään mihinkään. Sen makeus toimii loistavasti kurpitsa-vuohenjuustolasagnessa
VastaaPoistaTuota pitääkin kokeilla. Kurpitsaa voisin laittaa melkein mihin vaan. :)
PoistaMinä ostin samanlaisen mollukan just tänään ja kauppakuitista lunttasin sen olevan hokkaidon kurpitsa. Huomenna meinasin siitä keittoa tehdä :)
VastaaPoistaKuulostaa hämärästi tutulta... :)
Poista