Kotipaikkakunnallani Kuopiossa järjestetään ruokahävikin vähentämiseen kannustava Saa Syödä-tempaus 10.9 Matkus Shopping Centerissä. Savonia-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat valmistavat ilmaisen maistiaistarjoilun tuhannelle asiakkaalle ylijäämäaineista. Hävikkiviikolla oppilaita kannustetaan myös häivikin vähentämiseen kahdella kilpailulla. Hienoa myös on, että kolmella koululla jatketaan ylijäämäruoan ruoan myyntiä oppilasruokailun jälkeen. Lisää tämänsuuntaista toimintaa!
Viimevuoden pohdintojani hävikkiviikosta löytyy täältä. Blogistani löytyy myös runsaasti herkullisia reseptejä hävikistä herkuksi-tunnisteen ja hävikkiviikko-tunnisteen alta tuosta oikealta sivupalkista. Esimerkiksi perunamunakas ja pannari ovat nopeita ja helppoja hävikin vähentämisruokia, samoin erilaiset makeat ja suolaiset piirakat.
Pidetään jääkaappi siistinä, sillä sekaiseen, täyteen jääkaappiin helposti unohtuu ja pilaantuu ruokaa! Alan siivota jääkaappiani just nyt, aloita sinäkin!
Perunamunakas.
Pannari maistuu aina! Kuvan pannariin päätyi homejuuston jämät. Suolainen iltaherkku valmistuu helposti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti