Siemennäkkäri
3 pellillistä (50 cm uuni)
2 juomalasia tattarijauhoja
1/2 lasia pellavansiemeniä
1 lasi seesamin siemeniä valkeita (ja mustia)
1 lasi auringonkukan siemeniä
3 tl suolaa
1/2 lasia öljyä (auringonkukka)
kiehuvaa vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää öljy. Lisää koko ajan sekoittaen niin paljon kiehuvan kuumaa vettä, että saat niin löysän taikinan, että se levittyy leivinpaperilla vuoratulle pellille lusikalla, mahdollisimman ohueksi. Paista 140-150 asteessa kiertoilmalla 60-90 minuuttia. Kolmea peltiä yhtäaikaa paistaessa alimmat pellit paistuvat hitaammin. Puolivälissä voit leikata näkkärin paloiksi, paiston jälkeen sen voi murtaa. Paista niin kauan, että näkkäri saa kauniin värin ja on jokseenkin kuivaa. Jäähdytä ritilän päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti