keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Vegaanin saksanpähkinäparmesaani


Parmesaani on herkkua. Pähkinät yleensäkin ovat herkkua. Kasvisruoat ovat lähellä sydäntäni ja vegaani-ruokavalio kiinnostaa sikälikin, kun hyvä ystävä, naapuri on vegaani. Niinpä uusimmassa Glorian ruoka ja viini-lehdessä kurpitsan kanssa tarjottu vegaanin saksanpähkinäparmesaani herätti kiinnostukseni: sitä on pakko kokeilla.
Ohjeen oluthiiva ei heti avautunut, olin törmännyt vain Marmite-tahnaan Britannian visiiteillä, aika erikoinen aamiaistahna...  Punnitse ja säästä-kaupasta löytyikin oluthiivahiutaleita, kuivattua inaktiivista hiivaa. Maku yllätti: juustoinen, pähkinäinen, herkkusienimäinen täyteläinen maku, tässä on selvästi umamia!
Pankokorppujauhot voi korvata tavallisilla korppujauhoilla, mutta kannattaa tarkastaa marketien valikoimat, pankojauhoja saa nykyisin kotikaupungistanikin. Yrtiksi käy myös muutkin kuivatut yrtit, omasta varastosta löytyi ensimmäisenä oregano. Annos on reilu, ohjeen mukaan säilyy tiiviissä rasiassa jääkaapissa useita viikkoja. Meillä ei säilynyt; maistiaisia vietiin naapurille, ripoteltiin leivän päälle, ruokaan kuin ruokaan ja ihan lusikoitiin suoraan kulhosta!

Saksanpähkinäparmesaani

1 dl saksanpähkinöitä
1 dl panko-korppujauhoja (tai tavallisia)
1 dl oluthiivaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa

Jauha saksanpähkinät hienoksi tehosekoittimella tai vastaavalla. Lisää muut aineet ja sekoita.


Toimii loistavasti uunissa paahdetun kurpitsan kanssa. Seuraavaksi kokeilen pizzaan.

3 kommenttia:

  1. Oioi!! Kuulostaa tosi hyvälle. Mä teen mun ''parmesaanin'' oluthiivahiutaleista, valkosipulijauheesta ja kuorituista hampun siemenistä :) Saksanpähkinöitä voisi kanssa kokeillla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan pelkät oluthiivahiutaleet antavat ruokaan hurjasti makua.

      Poista