Kesä, muurikka, muurinpohjaletut. Parhautta! Ja muurinpohjaletut ternimaidosta. Vielä parempaa! Muurinpohjaletut maistuvat ihan sinällään tai päälle voi sipaista edelliskesän omenasosetta tai lorauttaa tilkan vaahterasiirappia. Kaikki käy.
Muurinpohjaletut ternimaidosta
7.5 dl ternimaitoa
2.5 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ohrajauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 dl juoksevaa margariinia
Sekoita muut ainekset paitsi margariini ja anna turvota vähintään puoli tuntia. Oma taikinani seisoi jääkaapissa vuorokauden. Vinkki: tee taikina tehosekoittimessa, ei tule paakkuja.
Sekoita joukkoon margariini. Lämmitä muurinpohjapannu, lisää pannulle hiukan margariinia, levitä se lastalla ja valuta kauhallinen taikinaa pannulle. Paista molemmilta puolin kauniin ruskeiksi.
Ihanat ihanat omenankukat kukkivat tänä keväänä ennätysaikaisin toukokuun puolivälin seutuun.
Ternimaito. Enpä muista saaneeni sitten lapsuuden, mutta ternimaitopannari mummon leivinuunissa oli parastakin parempaa.
VastaaPoistaMuurinpohjaletut tekevät kesän!
VastaaPoistaMeillä taikinaan sujahtaa tänään nokkosta, sesonkiherkun sesonkiherkku.
Ternimaitopannari on kyllä hyvää! Nokkoset odottavat jääkaapissa loppusijoitusta.
VastaaPoista