perjantai 7. maaliskuuta 2014

Better than sex cupcakes ja Naistenpäivä


Kansainvälinen naistenpäivä, 8.3. on YK:n julistama ja sitä vietettiin ensimmäisen kerran 1975, joka oli myös kansainvälinen naisten teemavuosi. Naistenpäivää on vietetty eri maissa jo 1900-luvun alkupuolelta lähtien naisten oikeuksien ja osallistumisvapauksien saavuttamisen kunniaksi. Kyse on siis muustakin kuin naisten muistamisesta kukkasin ja pienin lahjoin. Tasa-arvon mallimaa Suomessa luulisi epäkohtia olevan vähän. Kuitenkin tilastojen mukaan 42 prosenttia 15-74-vuotiaista suomalaisnaisista on huolestuneita väkivallan kohteeksi joutumisesta iltaisin kotinsa ulkopuolella ja noin joka kolmas on joutunut joskus elämässään fyysisen tai seksuaalisen väkivallan kohteeksi, yleensä kotona. Arviolta 80 miljoonaa naista Euroopassa on joutunut kotiväkivallan uhriksi ja käynnissä olevista konflikteista maailmalla yli 95 prosentissa esiintyy vakavaa naisiin ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa. Yllättääkö tieto, että noin kolmasosa Euroopan neuvoston 47 jäsenmaasta ei luokittele naisiin kohdistuvaa väkivaltaa rikokseksi?

Mitä tekemistä otsikon kuppikakuilla sitten on kaiken tämän kanssa? No ensinnäkin kuppikakut leivoin naistenpäivän kunniaksi ja makeaksi tarjottavaksi piirakkatalkoisiin. Hakiessani parhaiden kuppikakkujen ohjetta myös tällä nimellä oleva ohje tuli vastaan. Toisekseen nämä ovat todella herkullisia! Kolmanneksi; jokaisella on myös oikeus päättää kuinka monta kuppikakkua syö naistenpäivänä!

Ohjeellani on vähän yhtäläisyyksiä löytämäni reseptin kanssa; Kakkukatrin blogista tämän bongasin.

Better than sex cupcakes

n. 20 kpl

200 g huoneenlämpöistä voita
2.5 dl sokeria (1 dl siitä ruokosokeria)
4 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
200 g tummaa suklaata sulatettuna
200 g nougatsuklaata (Maraboun dubbelnougat) pilkottuna

Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitelleen voimakkaasti vatkaten. Lisää vuorotellen jauhoseos (vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe) ja maito hiljaa vatkaten. Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja nougatsuklaapalat. Annostele muffinssivuokiin (Pirkka amerikanmuffinssivuoka) ja paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia. Paista kypsäksi mutta älä kuivaksi.

Kuorrute

2 rkl voita
5 rkl vehnäjauoja
3 dl maitoa
225 g pehmeää voita
2.25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

50 g nougasuklaata paloiteltuna koristeeksi

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot, sekoita ja lisää vähitellen maito. Kypsennä miedolla lämmöllä. Jäähdytä. Jos jäi paukkuja, painele siivilän läpi. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi ja lisää maitokiisseli joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Laita massa pursotinpussiin ja  koristele muffinssit nougatsuklaalla.


Jokaisella yksilöllä, niin naisella, lapsella kuin miehellä, tulee olla oikeus yhdenvertaisuuteen, henkilökohtaiseen koskemattomuuteen; siis tasa-arvoiseen ja ihmisarvoa kunnioittavaan elämään. 

Seuraavasta linkistä voit osallistua naistenpäivän kampanjaan ja tehdä lahjoituksen:

lähteet:Ja vielä: tähän kirjoitukseen ei liity sidonnaisuuksia, vaan juttu on puhtaasti omakustanteinen.

1 kommentti:

  1. Kauniita kuppikakkuja! Minäkin tein kuppikakkuja naistenpäivän kunniaksi. Oma kuorrutteeni tosin jätti vähän toivomisen varaa... onneksi maku ratkaisee!

    VastaaPoista