Jokunen viikko takaperin sain mieluisan kutsun tulla juhlimaan ystävän luo itsenäisyyttä. Vielä mieluisammaksi kutsun teki vieno pyyntö laittaa juhlapöytä koreaksi. Ideat buffet-pöytään putkahtivat nopeasti ja sopivasti edeltäväksi päiväksi anottu vapaapäivä riitti hyvin kokkailuun.
Menu
Paahtopaistia, mangoinkiväärikastike
Bbq-lihapullat, bbq-kastike
Perunaveneet
- pororouhe, mustaleimaemmental, ruskistettu voi
Punajuurigorgonzolatahna
Kurpitsavuohenjuustotahna
Punajuuripäärynähomejuustosalaatti, luumuvinegretti
Mangopapusalsa
Pataleipää, saaristolaisleipää
Jouluinen semifreddo, glögisiirappi, suklaa-hedelmä-pähkinäcrumble
Suklainen viskikakku
Luumuvinegretin keksin päästäni ja siitä tulikin loistavaa! Ohjetta laitan lähiaikoina. Kurpitsavuohenjuustotahna sopi hyvin perunoiden kanssa. Punajuuri, homejuusto ja päärynä nyt vaan on niin hyvä yhdistelmä.
Paahtopaistia ja kylmää mangoinkiväärikastiketta.
Bbq-lihapullat ja -kastike. Saaristolaisleipä saavutti suuren suosion, pataleipä ei petä koskaan.
Jouluinen semifreddo; karpaloita, piparimurua, rosmariinia ja granaattiomenasiirappia. Glögisiirappi, crumble, koristeena rosmariinia ja sitruunankuorta.
Suklainen viskikakku, kuorrutus italialaisella marengilla. Viskissä liotettuja kirsikoita ja aprikooseja. Juomavalikoima pöydässä oli laadukas; kokki saattoi saada erittäin loistokasta samppanjaakin! Pöydän antimet kehuttiin vuolaasti; tästä on hyvä jatkaa uusin ideoin!
Isäntäväki ja ihana Antti-poika olivat askarrelleet hienoimmat itsenäisyyspäiväpiparit!
Kiitos Riikka-Mari ja Kaitsu! Upeat juhlat, joihin oli ilo kokata! Ja vaikka kohta uudestaan!
Reseptejä odotellessa: hyvää viikonloppua kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti