maanantai 3. kesäkuuta 2013

Soija-tacosalaatti

Sain kehitellä Blogiringin Soyappe´tit kampanjaan oman reseptin. Kun soijatuotteita on aiemminkin meidän perheessä käytetty korvaamaan lihaa, päätin päivittää tuttavalta saadun herkullisen tacosalaattireseptin soija-aikaan. Ei siis ihan oma, mutta niin herkullinen resepti, että osa kanssamaistelijoista luuli syövänsä lihaa. Mielestäni paras lopputulos syntyy, kun soijarouheeseen lisää riittävästi nestettä, maustaa ja ruskistaa sen hyvin. Tällä kertaa käytin tummaa Soyappe´tit soijarouhetta, johon lisäsin vettä, mutta nesteenä voisi käyttää myös kasvis- tai muuta lientä makua antamaan. Ohjeella tulee reippaan kokoinen illanistujaisruoka hyvinkin kuudelle. Ruuan mausteisuutta on helppo säätää laittamalla enemmän tacomaustetta tai ostamalla hottia salsa-kastiketta.

Soija-tacosalaatti

250 g tomaattimurskaa
1/2 purkkia Chunky Salsa-kastiketta (mild)
1/2 tuubia (kevyt)majoneesia (175 g putkilo)
suolaa

5 dl Soyappe´tit tummaa soijarouhetta
5 dl vettä
rypsiöljyä
1/2 pussia tacomaustetta (organic)
suolaa
limen mehua

2 avokadoa
limen mehua, suolaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 kurkku
n. 500 g rapeita salaatteja
5 dl tacolastuja
n. 150 g cheddarviipaleita
1 kourallinen tuoretta minttua
2 kourallista tuoretta korianteria

Sekoita tomaattimursa, salsakastike ja majoneesi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Laita kastike kylmään odottamaan.

Kuumenna paistinpannulla soijarouhetta vettä lisäillen, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Lisää öljyä pari ruokalusikallista kerrallaan ja kääntele rouhetta, kunnes se on hieman ruskistunut. Lisää tacomauste ja sekoita huolellisesti. Mausta vielä limen mehulla ja lisää tarvittaessa suolaa.

Pilko avokadot, suolaa ja purista päälle limen mehua. Halkaise tomaatit, viipaloi kurkku. Revi salaatista rouheita paloja, samoin cheddarviipaleista. Hienonna yrtit ja mursaa tacolastuja hiukan pienemmiksi.
Sekoita salaattiainekset kulhossa. Kastikkeen voi myös sekoittaa salaatin joukkoon ennen tarjoilua.




Vaaleat soijahiutaleet muuten maistuvat ihan sinällään vaikkapa välipalana jugurtin kanssa.

Reseptin tarjoaa Soyappe´tit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti