sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Hello Kitty 1 - 0 ?

Pitkästä aikaa pyydettiin kakkua erään neidin syntymäpäiville. Hello Kitty on edelleen kaikkien pikku prinsessojen huulilla ja monessa blogikeittiössä näitä kakkuja onkin tehtailtu lukeamaton määrä, minulle kerta oli ensimmäinen. Blogirealitya tämäkin: Hello Kitty meinasi viedä voiton.

Toiveena oli laktoositon 20 hengen kakku, jossa mansikkaa ja vadelmaa, reunat kermavaahtoa kaksivärisin pursotuksin ja päällä siis itse HK.
Minähän teen aina reilun kokoisen kakun, ettei vaan lopu kesken; 8 munaa tällä kertaa. Tavallinen ja suklaapohja vuorotellen, eri kerroksissa lemon curdia, mansikkaa ja vadelmaa ja moussena lime-kaffirlimetin lehti-maustettu bavaroise, jossa laktoosittoman kerman lisäksi rahkaa.

Tähän asti kaikki olikin helppoa (jätän kertomatta hillon keittelyt ja jäähdyttelyt), kunnes kaulitsin pinkiksi värjätyn sokerimassan. Se tarttui alustaan silläaikaa, kun levitin kakun pinnalle voikreemiä (laktoosittomasta margariinista tehty)! Pari ryppyä ja reikää sain oikaistua ja peitettyä koristeilla. Sitten laktoositon kerma näyttikin olevan vähissä ja kakku melko korkea. Mangopassionmousse-sively kakun kylkiin näytti surkealta, keltaiselta. Kello 21.30, kaupat kiinni. Onneksi lähi-Siwassa olikin Eila-kermaa, huh.
Tulihan ne pursotuksetkin jokseenkin kohdilleen, kun olin taistellut HK:n muotojen kanssa, ei lähellekään priimaa, mutta pakko hyväksyä. Viimeiset nonparellit ja kimalteet, kuvat kehnossa valossa klo 23.
Vaan eipä mahtunut kakku minkään kakkukuvun alle!
Hätä keinot keksii; grillitikut kakkuun ja kupu (onneksi ultrakevyt) killumaan niiden varaan. Alareunassa riittävästi tuuletusaukkoa, ettei sokerimassa ala sulamaan, mutta kuivaako kermavaahto? Sitä ei tiedä kuin juhlaväki.Paljon onnea Titta 4 vee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti