½ kg lanttua
½ kg naurista
2 porkkanaa
1 sipuli
1+1 rkl+ 1 tl suolaa
1 rkl tuoretta rosmariinia pilkottuna
1 rkl tuoretta korianteria pilkottuna
voita
2.5 dl kermaa
hitunen valkosipulia
suolaa, cayennepippuria, muskottipähkinää
2 rkl vaniljasiirappia, vaihtoeht. 1 tl vaniljasokeria
1 kg voitaikinaa (tässä: leipomo Hötin tuore taikina)1 kananmuna voiteluun
Suikaloi lanttu mahdollisimman ohuiksi muutaman cm mittaisiksi suikaleiksi. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon 1 rkl suolaa. Tee samoin nauriille. Suikaloi porkkana ja sipuli kolmanteen astiaan ja ripottele 1 tl suolaa. Anna näiden vetäytyä 2-3 tuntia tai pidempään välillä sekoittaen. Kun kasvikset ovat pehmenneet, ota niitä kourallinen kerrallaan ja purista kuivaksi. Samalla lähtee liika suolaisuus.
Kuumenna pannu ja lisää kasvikset ja pyörittele niitä hetki. Lisää hitunen voita ja kerma, kiehauta, anna hautua kymmenisen minuuttia. Lisää mausteet ja jäähdytä.
Jaa taikina kahtia, ensimmäinen pala saa olla hitusen suurempi. Kauli vajaan puolen cm paksuiseksi uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä sille kasvisseos, mutta jätä muutama cm reunoilta täyttämättä. Voitele reunat vedellä. Kauli toinen levy ja nosta täytteen päälle, tiivistä reunat ja leikkaa siistiksi. Pistele haarukalla pintaan reikiä ja koristele halutessasi jämätaikinasta kaulituilla koristeilla. Voitele kananmunalla ja paista 185 asteessa 25-35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Sekoitus sopii myös raakaraasteeksi, tai kermassa haudutettuna maukkaaksi lisukkeeksi vaikkapa riistaruoalle. Lantun ja nauriin vahva maku pyöristyy mukavasti suolalla pehmentäessä, mutta kaipaa vielä reilusti makeutta. Vaniljaa voisi laittaa enemmänkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti