perjantai 28. tammikuuta 2011

Omena-toffeemuffinssit

Muffinssit ovat siitä käteviä, että niihin voi piilottaa kaikenlaista ja käyttää myös päiväyksen ylittäneet kermaviilit ja muut. Ohje täällä vaikutti kiinnostavalta ja lopputulos oli yllättävän raikas vaikkei happamia syysomenia ole tähän aikaan saatavilla. Tein 1.5 kertaisen annoksen, josta tuli tarkalleen 19 kpl Pirkan amerikan muffinssivuoilla (täytin vuoat melko täyteen). Smetanan voi korvata kermaviilillä, tuorejuustolla tai laittaa enemmän maitoa.

6 dl vehnäjauhoja
1,8 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1.5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
150 g sulatettua voita
1.5 dl kevytmaitoa
2 dl kermaviiliä
1 dl smetanaa
4 royal gala omenaa kuutioina
reilu puoli pussia Omar-karkkeja pilkottuna

Vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri sekoitetaan keskenään.

Lisää joukkoon sulatettu voi, kananmunat, maito, kermaviili ja smetana. Sekoita kevyesti puukauhalla. Lisää omenat ja Omar-karkit.

Täytä muffinssivuoat vähintään 2/3. Paista 200 asteessa n. 20 min.

 

Muffinssit kohosivat hyvin, uunini paistaa kuitenkin hitusen epätasaisesti, jolloin etumaiset jäävät vaaleammiksi ja hiukka kallistuvat. Puolessa välissä pienensin lämpötilaa, jotta ehtivät kypsyä sisältäkin.

Monesti mietin ohjeita lukiessani, onko leipomukset paistettu kiertoilmalla, vai ylä-alalämmöllä, kun sitä ei erikseen mainita. Itse käytän usein kiertoilmaa.

 

Omenaa oli taikinaan nähden paljon, ehkä sen takia nämä halkeilivat. Maku on kuitenkin raikas ja lämpiminä taitavat olla parhaimmillaan.

 

Kuorrutus on Candy meltsiä ja suklaavärirakeita, joita löysin Maksimakasiinista. Olisi ollut kiva koristella kermavaahdolla tai vaikkapa tuorejuustolla, mutta nämä säilyvät paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti