torstai 7. huhtikuuta 2016

Bataatti pannari

Pannari on nopea aterian korvike, herkku tai jälkiruoka. Kuhunkin tilanteeseen sopivat lisukkeet ja mausteet ratkaisevat käyttötarkoituksen. Tykkään enemmän pannarista kuin letuista, onhan se vähärasvaisempi ja helpompi valmistaa. Nykyisessä työmaaruokalassani (olen opetellut käymään oikealla lounaalla parinkymmenen eväsvuoden jälkeen) sain maistaa äärettömän hyvää porkkana-pannukakkua. Epäilen, että se oli porkkanalla tuunattu Ahvenanmaan pannukakku, mannapuuroon tehty. Päätin kokeilla tavallista pannukakkua porkkanasoseella terästettynä. Porkkanasosetta ei löytynyt valmiina, juures- ja bataattisosetta kyllä. Päädyin jälkimmäiseen ajatellen sen olevan makeaa. Taikinaan lensi myös päiväyksen ylittänyt raejuustopurkki. Juuressoseen tilalle sopisi muuten hyvin myös laatikoiden tähteet; vinkki ensi joulua ajatellen! Ohjeesta tulee 2 pellillistä 50 cm uuniin, puolitoista 60 cm uuniin. Pannukakkutaikinaan voi lisätä nokareen pari voita tms., mutta minusta se ei sitä kaipaa.

Bataatti-pannari

400 g bataattisosetta
5 dl rasvatonta maitoa
6 kananmunaa (5 ihan pientä ja 2 tavallista)
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 prk raejuustoa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Kaada taikina kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle ja paista noin 220 asteesssa (kiertoilma) 30 minuuttia tai kunnes pannari on kyspää. Bataattisose näyttäisi pidentävän pannarin kypsennysaikaa.



Olen niin pannarin perään ;). Bataatin maku jäi miedoksi. Ensi kerralla kokeilen mannapuurolla  (tai spelttimannalla) ja porkkanalla.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti