Kirsikkasemifreddo
5 kananmunaa
300 g kermaa
4 rkl sokeria
Säilöttyjä hapankirsikoita n. 1.5 dl pilkoittuina
Kirsch-lientä purkista
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset toisessa astiassa ilmavaksi vaahdoksi, pehmeäksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Yhdistä kaikki aineet, lisää kirsikat ja muutama ruokalusikka Kirsch-lientä. Älä sekoita tasaiseksi, kiva kun on raitoja. Laita pakastumaan astiassa, josta saat leikattua kauniinmuotoisia paloja. Pakasta mielellään seuraavaan päivään.
Suklaakahvicrumble : sekoita voita, vehnäjauhoja, kaakaojauhetta ja sokeria sopivassa määrin niin että saat murumaisen seoksen. Mausta parilla tl pikakahvijauhetta. Kypsennä murua 160-175 asteessa n. 15 minuuttia, älä anna ruskistua.
Kriektimjamisiirappi: Kaada kirsikkaolut kattilaan, lisää pari oksaa timjamia ja pari dl sokeria. Keitä kasaan, kunnes saat siirappia. Poista timjaminoksat. Lämmitä siirappia tarjolle laittaessa. Koristelin annoksen vielä kuivatulla kirsikalla.
Sorsaillallisen makumatka oli kaikinpuolin onnistunut ja harmoninen.
Tätä kirjoittaessa mieleen muistui, ehkä marraskuun sateista pimeyttä kärsiessä, haikea Ave Maria. Siis Giulio Caccinin säveltämä. Caccini oli italialainen 1500-1600 luvun taitteen säveltäjä, soittaja ja laulaja. Erilaisia Ave Marioitahan on kymmeniä, mutta tämä iskeytyi lähtemättömästi mieleeni muutama vuosi sitten soiden Vaarallisia suhteita - näytelmän loppukohtauksessa, jossa kylmän laskelmoiva, kaunis ja häikälemättömästi viattomien tunteilla leikitellyt markiisitar riisuu maskinsa peilin edessä jääden lopulta yksin ja vaille todellista rakkautta rakastetun kuollessa. Haikeaa mutta kaunista musiikkia syyssäähän: kevättä ja kukkaloistoa odotellessa, sehän on taas ihan kohta!
nice pict
VastaaPoistai like the video
VastaaPoistaIhan paskaa saatanan kumitaikinaa ja ripulikuorrutetta #ekavihakommenttislay
VastaaPoista