Helppo tomaattikastike syntyy uunissa. Idea syntyi, kun tein erilaisia hilloja uunissa. Tämä resepti toimii myös hävikin vähentämisessä; jos tomaatteja tuli ostettua liikaa tai kasvihuoneen satoa ei ehdi käyttää tuoreena. Maustamalla tomaattisoosista saa mieleisensä ja makeutta lisäämällä siitä saa kotitekoista ketsuppia.
Käytin tähän aiemmasta savustuskokeilusta jääneitä savustettuja sipuleita, valkosipuleita sekä omenoita, mutta hyvin onnistuu tuoreistakin vihanneksista, ne kannattaa vain pilkkoa pienemmiksi. Laitoin kaksi mietoa chiliä siemenineen, jolloin kastikkeesta tuli kohtalaisen tulista.
Tomaattikastike uunissa
1,5-2 kg tomaatteja
2 isoa sipulia (savustettu)
3 solovalkosipulia (savustettu)
3 kotimaista omenaa (savustettu)
2 chiliä (savustettu)
1/2 dl balsamiviinietikkaa
loraus oliiviöljyä
pala inkivääriä
loraus kahvia
suolaa
Lohko tomaatit, isot neljään, pienet kahteen osaan. Kuori ja viipaloi sipulit, kuori omenat ja poista siemenkodat ja viipaloi. Laita kaikki aineet uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa puolitoista tuntia foliolla peitettynä. Laske lämpötila 160 asteeseen ja kypsennä ainakin tunti, ilman foliota. Anna jäähtyä ja soseuta sauvasekoittimella. Satsista tulee noin 7 dl. Säilynee viikon jääkaapissa, mutta kannattaa pakastaa pienemmissä erissä myöhempää käyttöä varten.
Ihana resepti, helppo ja herkullinen!
VastaaPoistaTomaatteja jää vähän väliä roikkumaan isommatkin määrät pitkin pöytiä. Laitampa ne ensikerralla uuniin, kiitos vinkistä!
VastaaPoistaHyvä arjen niksi! Pistetään mieleen!
VastaaPoistaMeillä on alettu viime aikoina maustamaan tomaattikastike reilustikin valkosipulilla. Uunissa valkosipulin maku pääsee kehittymään ihan eri tavalla kuin kattilassa keittäessä.
VastaaPoistaNam! Tuo savu tuo tuohon varmasti kiva twistiä!
VastaaPoistaTomaattiruoat, lisukkeet, kastikkeet ym. on todella makoisia ruokia. Uunissa tuleekin harvoin tehtyä, paitsi pataruokien kera. Kiitos inspiraatiosta!
VastaaPoistaItse tehdyt tomaattiruoat on kyllä niin hyviä. Liian usein arjessa sitä tyytyy kaupan paseerattuihin tomaatteihin tms. Pitäisi ottaa vaan aikaa aina sen verran, että tekisi alusta asti itse.
VastaaPoistaSavustetut omenat kuulostavat eksoottisilta tomaatin joukossa. Hauskaa!
VastaaPoistaKomppaan Merituulta, tosi makoisan kuulosta laittaa savustettuja omppuja sekaan. :)
VastaaPoistaTämä kuulostaa siltä, että pitää ehdottomasti testata!
VastaaPoistaNoniin, teillähän siis savustetaan nyt kaikki mahdollinen ja mahdoton! Savuisuus sopii varmasti tomaattisoosiin. Tässä mun viimeisin tomaattisoosi. Tai siis hillo.
VastaaPoistahttp://liemessa.blogspot.fi/2016/10/muttihillo.html
Hyvä ohje sulla! Joo, savustin on uusi lelu ;). Nyt tehtiin harjoituskappale bbq-possunniskaa, onnistui paremmin kuin hyvin! Pikkujouluihin pitäisi savustaa sitten ainakin 8 kg!
PoistaKun muistaisi useamminkin heittää uuniin nuutuvat vihannekset! Ja savu kyllä tuo lisämakua ruokaan kuin ruokaan.
VastaaPoistaAh, savuinen tomaattisoossi on parasta. Ihan huippuidea tehdä se uunissa. Minä oon tehnyt monta vuotta bbq-kastiketta savustetuista tomaateista. Se on ihan mielettömän hyvää!
VastaaPoista